Omgeving kop van Overijssel

Een gebied met een rijke historie, veel natuurgebieden en volop mogelijkheden om uw vakantie aan te vullen met bezoekjes in de nabije omgeving.

De omgeving biedt alle mogelijkheden om heerlijk te wandelen, fietsen of om een bootje te huren in de weerribben. De camping is gelegen te midden in een prachtig bosgebied “ De Eese”

Buitenplaats de Kolonist ligt in een gebied waar in de ijstijd gevormde Drentse heuvelruggen overgaan in een laaggelegen waterland. Gebieden zoals de Woldberg en de Eese worden afgewisseld met meren en plassen van De Widen en De Weerribben rond Giethoorn en Ossenzijl. Geen wonder dat de omgeving dan ook zeer populair is bij toeristen. De natuur laat zich in vele gezichten zien.

Historie Buurtschap “De Pol”

In het begin van de 19e eeuw werden er in Drenthe en Overijssel een viertal kolonies gesticht, waaronder in Willemsoord in het kader van de armoedebestrijding. In de kolonie in Willemsoord werden ook joodse armen gehuisvest. Voor deze groep werd een aparte buurt gecreeerd, “ De Jodenpol” Vanuit die tijd stamt de naam van de buurtschap “De Pol” De Joodse kolonisten hadden daar op de Pol tussen 1830 en 1890 ruim veertig jaar een levendige gemeenschap. Er werd voor de Joodse gemeenschap een school gesticht die tevens dienst deed als synagoge en werd er een rabbi aangesteld. Aan het eind van het dorp is een Joodse begraafplaats, op een steenworp afstand van onze camping. Een laatste herinnering aan deze kleine Joodse gemeenschap die eindigde rond 1890. Op deze begraafplaats staat nog een steen met een Hebreeuwse tekst.

 

 

 

 

 

 

Rond onze camping liggen mooie vennen, zoals de Jodenven en de Koningsven, beide vennen liggen op loopafstand en zijn fantastisch om even een hengeltje uit te gooien. Op het terrein achter onze camping, wat eigendom is van Buitenplaats de Kolonist is ook een schitterende visvijver gesitueerd, daar mag gevist worden en wordt ook door onze gasten veel gebruik van gemaakt.

Het bos wat achter de camping is gelegen is prachtig en biedt rust. Voor sporters is het gebied een uitdaging, zowel voor wandelaars en fietsers is het een heerlijke plek om in de natuur aan je conditie te werken. Ook voor de watersportliefhebbers is er in de omgeving zoveel mogelijk. Het schitterende Blokzijl, Giethoorn, Oldemarkt en niet te vergeten Steenwijk, bieden scala aan mogelijkheden tot het huren of aanleggen van eigen bootjes en maakt de vakantie geheel compleet. 

Voor meer informatie over de omgeving, actuele informatie en uitjes, check onderstaande website:

Visit WeerribbenWieden

Bekijk onderstaand het magazine van Steenwijk Vestingstad en laat je inspireren. Ontdek de leukste tips en weetjes en lees de mooiste verhalen.

Steenwijk Vestingstad magazine

En klik hier om naar de site van Steenwijk Vestingstad te gaan en dan zie je wat er allemaal in de omgeving is te doen!

Correspondentie adres:


Marcel & Ellen Kamerbeek
Löhnislaan 2
8337 KG De Pol